Migrénes fejfájás és szoptatás alatti megoldás

Bejegyzés megosztása

Gyakran találkozunk szoptatós anyukákkal, akiknek migrénes fejfájás rohamuk van. Sokszor nem elegendő vagy nem bizonyul hatékonynak a paracetamol, ezért a szoptatás alatt is a migrénes fejfájásra megoldást kell találni.

Ha az egyszerű vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók, pl. a paracetamol és az ibuprofén nem elegendőek a migrénes tünetek kezelésére, a szumatriptán lehet az akut migrén kezelésében a legmegfelelőbb gyógyszer abban az esetben, ha a neurológus kezelőorvosa is egyetért ezzel. Neurológus szakorvos felkeresése mindenképpen szükséges, mivel nem minden esetben ez a megoldás, sőt vannak olyan helyzetek, amikor egy egyszerű infúzióval vagy vénásan beadott gyógyszerrel is megszüntethető a migrén, illetve a fejfájás szoptatás alatt.

Neurológus online konzultáció (részletekért kattintson)

Bár az 5HT1 receptor-agonisták (triptánok) szoptatásban való biztonságosságáról korlátozott adatok állnak rendelkezésre, a szoptatott csecsemőknél nem várhatóak káros hatások, különösen rövid távú alkalmazásukat figyelembe véve. Bár egyes források a szoptatás elhalasztását javasolják egy ideig (gyakran 8 órán át) minden egyes adag után, nincs bizonyíték arra, hogy a gyakorlatban szükség lenne erre az óvatosságra.


A migrén profilaxisában (megelőző kezelésében) a propranolol vagy a metoprolol előnyben részesítendő a pizotifennel vagy a klonidinnel szemben, mivel normál felnőttkori alkalmazás esetén nagyobb biztonságossági profillal rendelkeznek, és szoptatásban jelentős bizonyíték van a biztonságosságukra.

További bejegyzések...

MRI
Uncategorized

Mi az a T2 és FLAIR Hiperintenz Góc?

A mágneses rezonancia képalkotás (MRI) az egyik leggyakrabban használt képalkotó módszer a neurológiában. Az MRI képes részletes képet adni az agy szerkezetéről és funkciójáról, és

Uncategorized

Migrénes fejfájás és szoptatás alatti megoldás

Gyakran találkozunk szoptatós anyukákkal, akiknek migrénes fejfájás rohamuk van. Sokszor nem elegendő vagy nem bizonyul hatékonynak a paracetamol, ezért a szoptatás alatt is a migrénes